چاپ        ارسال به دوست

مشاور قائم مقام معاون فناوری و امور برنامه ریزی و فناوری وزارت عتف:

فعالیتهای پارک علم و فناوری استان کرمان را مثبت ارزیابی می کنم و احساسم این است که تلاشهای خوبی در حال انجام است

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل پارک علم و فناوری استان کرمان،دکتر کریمیان اقبال از بنیانگذاران پارک های علم و فناوری در ایران و مدرس کارگاههای آموزشی پارک های علم و فناوری و استاد دانشگاه و عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس،مشاور  قائم مقام معاون فناوری در امور فناوری و مدیرکل دفتر برنامه ریزی امور فناوری وزارت عتف در گفتگو با روابط عمومی پارک علم و فناوری

سطح ایده های خام مطرح شده و محصولات فناورانه پارک علم و فناورانه را چگونه دیدید؟

ارزیابی مثبتی دارم با توجه به اینکه کارگاه ارزش گذاری و نحوه ارائه محصول فناورانه به سرمایه گذار بود بیشتر واحدها باید نظر دهند.

اما تمرکز ما اینجا بیشتر بر شرکتهایی بود که از یک رشد نسبی و بلوغ  رسیده باشند و می خواهند به دلیل مشکلات مالی یا به هر دلیلی محصول خود را بفروشند و یا با یک نفر شریک شوند.

در این کارگاه شش گروه تشکیل شد و در فاز اول تیم خود را کامل کردند، فاز دوم الگوی کسب و کار را نوشتند، فاز سوم هزینه های صرف تولید تکنولوژی را برآورد کردند، فاز چهارم نحوه میزان سرمایه مورد نیاز سه ساله را آموزش دادیم، فاز پنجم آموزش نقطه سربه سر انجام شد و در نهایت سود دهی شرکت و میزان سهم فناوری را از سود آموزش دادیم.

 در چند جمله کوتاه و خلاصه نحوه ارزش گذاری محصول فناورانه و نحوه ارائه به سرمایه گذار را بیان کنید ممنون خواهیم شد.

روشهای زیادی در دنیا وجود دارد

۱-روش هزینه ای که  برای یک تکنولوزی چقدر هزینه شده و بعد ضرب در یک ضریب و نهایتا قیمت محصول

۲- روش درامدی است  یعنی اینکه این تکنولوزی چه میزان درامد می تواند داشته باشد.

۳-روش مقایسه ای است که در مقایسه با تکنولوژی های مشابه ارزیابی می شود  و باید ارزیابی بازاری داشته باشیم تا ببینیم چه میزان از بازار مشابه را می تواند کسب نماید.

آیا این روشها در کشور ما قابل پیاده سازی است؟

قطعا نه!چالشی که در ایران وجود دارد این است که این مدلها دارای یک استاندارد خاص است و در کشور ما این استاندارد وجود ندارد و ما مجبور شدیم همه این ضریبها و مدلها را آزمایش کنیم و یک سری تغییرات به وجود بیاریم  تا بر اساس شرایط اقتصادی و ارزی کشور خودمان بسنجیم

و درنهایت توانستیم یک مدل بومی استخراج کنیم که نسبتا موفقیت آمیز بوده هم برای شرکتها و هم برای سرمایه گذار

 نظرتان در رابطه با فعالیتهای پارک علم و فناوری استان کرمان؟

فعالیتهای پارک علم و فناوری استان را مثبت ارزیابی می کنم و احساسم این است که تلاشهای خوبی در حال انجام است و شرکتهای خیلی خوبی شکل گرفته که می توانند آینده خوبی داشته باشند.

با توجه به شعار سال برمبنای رونق تولید و وظایف پارک علم و فناوری استان، چه پیشنهادی  برای بهتر شدن یا ریل گذاری در این زمینه دارید؟

به نظرم تشکیل و تقویت اکوسیستم نو آوری نقش کلیدی خواهد داشت.

پارک علم و فناوری در مرکزیت این اکوسیستم نقش محوری دارد و  سایر المانها مثل دانشگاهها، شرکتهای دانش بنیان، سرمایه گذاران و شتاب دهندها باید باشد ومن فکر می کنم در استان کرمان دارد تلاش می شود این اکوسیستم شکل بگیرد .

چه پیشنهادی به شرکتهای دانش بنیان دارید؟

فرصت بسیار خوبی  برای آنهاست چرا که محصول با نمونه خارجی با توجه به شرایط ارزی از نظر ریالی بسیار بالا خواهد بود، یا به دلیل تحریم اصلا موجود نباشد این می تواند وضعیت بازار را برای تولیدات داخل بهبود ببخشد.

 


٠٨:١٧ - شنبه ٢٥ خرداد ١٣٩٨    /    عدد : ١٥٠٢    /    تعداد نمایش : ١٢٤٥


برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج