چاپ        ارسال به دوست

در پژوهشی در دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان؛

تدوین دستورالعمل مقاوم‌سازی لرزه‌ای پست‌های زمینی برق

به گزارش روابط عمومی دانشگاه "تدوین دستورالعمل مقاوم‌سازی لرزه‌ای پست‌های زمینی برق" توسط محققین دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان و «شرکت توزیع برق شمال استان کرمان» در حال انجام می باشد.

دکتر احسان نوروزی نژاد عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی عمران و نقشه برداری دانشگاه در گفتگو با روابط عمومی دانشگاه، ضمن اشاره به اینکه شبکه توزیع برق، یکی از شریان‌هاي حیاتی در شهرها و روستاها بوده، و در زلزله‌هاي گذشته آسیب‌پذیر بوده است. اذعان داشت: این شبکه‌ها به واسطه پراکندگی و قرارگیري در سطح گسترده و شرایط گوناگون زمین و همچنین وضعیت سازه‌ای بعضاً نامطلوب، در بارگذاری‌های لرزه‌ای متحمل آسیب‌های قابل توجهی می‌شوند. و علاوه بر زیان‌هاي مستقیم وارد شده بر زیرساخت‌های شبکه‌ی توزیع برق، زندگی مردم نیز تا روزها و حتی ماه‌ها پس از زلزله، دچار مشکل می‌شود.

وی در ادامه افزود: استان کرمان با توجه به شرایط زمین‌شناسی و وضعیت خاص تکتونیکی، از لحاظ لرزه‌خیزی تاریخ پرحادثه‌ای داشته و با تجربه زلزله‌های مخرب بم، زرند، کوهبنان، راور، سیرچ و ... به عنوان یکی از استان‌های با خطر لرزه‌ای بسیار زیاد طبقه‌بندی گردیده است. بنابراین تدوین دستورالعمل به‌سازی و مقاوم‌سازی لرزه‌ای پست‌های زمینی در سه حوزه‌ی «مقاوم‌سازی پست های موجود»، «اجرای پست‌های جدید» و «‌پست‌های سریع‌الاحداث در شرایط بحران» به صورت پایلوت در استان کرمان راهکاری مناسبت دراین زمینه می باشد.

و در این راستا این محقق با همکاری دکتر عباس سیوندی‌پور از اعضای هیات علمی دانشکده مهندسی عمران و نقشه‌برداری اقدام به انجام طرح پژوهشی «تهیه دستورالعمل مقاوم‌ سازی لرزه‌ای پست‌های زمینی برق» نمود.

گفتنی است دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته به عنوان اولین دانشگاه جنوب شرق کشور در حوزه مهندسی زلزله انجام این طرح را در سال 1397 با حمایت مالی شرکت توزیع برق شمال استان کرمان (به عنوان پایلوت مقاوم‌سازی کشوری) مصوب نمود. و مراحل نهایی تدوین دستور العمل مذکور در حال انجام است.

 

 


١٠:٠٧ - دوشنبه ٧ مرداد ١٣٩٨    /    عدد : ١٥٧٠    /    تعداد نمایش : ١٢٨٣


برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج