چاپ        ارسال به دوست

درنشستی تخصصی در دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان؛

فرصت ها و چالش های استفاده از پایه پسته UCB1بررسی شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه: نشست تخصصی بررسی فرصت ها و چالش های استفاده از پایه پسته UCB1 در مرکز همایش های دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان برگزار شد.

دکتر آروین رئیس دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان در آئین افتتاحیه نشست تخصصی بررسی فرصت ها و چالش های استفاده از پایه پسته  UCB1ضمن خوشامد گویی به شرکت کنندگان درنشست و تشریح ساختار دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته عنوان کرد: این دانشگاه در سه حوزه آموزش، پژوهش و فناوری فعالیت دارد و برگزاری و حمایت از نشست های تخصصی رسالت اصلی آن در حوزه فناوری می باشد.

وی خاطر نشان کرد: یکی از وظایف اصلی پارک علم و فناوری، حمایت از محققین، فناوران و تولید کنندگان در بخش های مختلف تولید است.

دکتر آروین درادامه با اشاره به برنامه نشست تاکید کرد: ارائه گزارشات برگرفته شده از تجربیات چند ساله، باعث دستیابی به جمع بندی منطقی خواهد شد که کارگشای مسئولین، تولید کنندگان و کلیه دست اندرکاران این امر در راستای برطرف نمودن موانع و چالش ها می باشد.

در ادامه دکتر اسماعیل پور، رئیس پژوهشکده پسته با اشاره به اینکه فرصت استفاده از پایه ها و ارقام در محصولات درختی و درختان میوه امری ضروری است و برای کل محصولات هم دردنیا و هم در ایران انجام می شود و محصول پسته نیز از این امر مستثنی نبوده؛  اعلام کرد:11 گونه پسته موجود است که ازاین تعداد 7 گونه آن بعنوان پایه بصورت مستقیم یا هیبریدی بوده و در ایران پایه Vera استفاده می شود.

وی اظهار داشت: منشا پسته در ایران بوده است و بسیاری ارقام از اینجا منشا گرفته اند و این قابلیت را هم از نظر سازگاری و عملکرد کمی و کیفی دارا است.

دکتر اسماعیل پور در رابطه با هدف از برگزاری این نشست گفت: پایه پسته UCB 1 حدود 9 سال است که وارد کشور ایران شده و بعد از اخذ مجوز توزیع از سوی سازمان جهاد کشاورزی در مناطق مختلف مورد استفاده قرار گرفته است و با توجه به تنوع آب و هوایی و مدیریت های مختلف عکس العمل پایه متفاوت بوده وگزارش های متفاوتی از عکس العمل آن واصل شده است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه در صنعت پسته چالش های مختلفی از جمله کمبود آب، شوری خاک و آب و همچنین بیماری ها وجود دارد. افزود: برگزاری یک چنین نشستی ضروری بنظر رسید و پژوهشکده پسته بنا به پیشنهاد  کمیته فنی موسسه ثبت و گواهی نهال و بذر، ظرف مدت زمان کوتاهی اقدام به برگزاری این نشست تخصصی یکروزه نمود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان دیگر سخنران این آئین، اظهارداشت: بخش کشاورزی بعنوان بخش مهم و تاثیر گذار در اقتصاد، سرمایه، تامین غذا، ارز،  صادرات واردات  و.. کشور است.

مهندس سعیدی با اشاره به اینکه در بخش باغبانی امکان سعی و خطا وجود ندارد و انتخاب پایه مناسب از اهمیت ویژه ای برخوردار است و با قضاوت های زود هنگام و بدون انجام تحقیقات میسر نیست. و عدم توجه به این امر موجب بروز خسارات جبران ناپذیری خواهد شد. تاکید کرد: حوزه دانشگاهی و تحقیقات می تواند به عنوان چراغی هدایت گر بخش اجرا در این امر باشد.

این مقام مسئول در پایان سخنانش اعلام کرد: جایگزینی کشت مقرون به صرفه از نظر اقتصادی و منابع آبی  و خاکی به جای محصولات کم بازده در دستور کار سازمان قرار گرفته است و در این راستا با افزایش کشت گلخانه ای و کاشت گیاهان داروئی اقداماتی صورت پذیرفته و از محققین خواست در زمینه شناسایی محصولات مورد نظر همکاری نمایند.

بر پایه این گزارش در این نشست گزارشات و تجربیات باغدار ارائه می گردد و در پایان نشست بحث و تبادل نظر و جمع بندی نهایی با حضور مسئولین، محققین، تولید کنندگان و باغداران صورت می پذیرد.

گفتنی است این نشست یک روزه در 28مرداد ماه 98 به همت پژوهشکده پسته و با همکاری دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته و سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان برگزار گردید.


٢١:٢٧ - دوشنبه ٢٨ مرداد ١٣٩٨    /    عدد : ١٦٠٥    /    تعداد نمایش : ١٥٠٠


برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج