چاپ        ارسال به دوست

گلخانه ای به وسعت دانشگاه

دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته علاوه بر دستاوردهای کم نظیر علمی، پژوهشی و فناورانه و سرآمدی در بین دانشگاه ها با داشتن فضای سبز و محوطه ای زیبا که هر بیننده ای را مجذوب خود می کند برای استادان، دانشجویان، کارکنان و بازدیدکنندگان محیطی مصفا و به یادمانی است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه؛ به گفته صاحب نظران گیاهان و گل‌ها، منشا شادابی و طراوت  در زندگی ما هستند. زندگی که با گسترش آپارتمان نشینی و سازه های مدرن به نسیم روح انگیز طبیعت نیاز دارد. دراین میان، شادابی محیط های دانشگاهی به سبب حضور دانشجویان جوان و باانگیزه، فضای پویا و زنده علمی و پژوهشی امری ضروری است. گل و گیاه منبع انرژی‌های مثبت اند و کسانی که در عرصه گل و گیاه فعالیت می‌کنند نیز در برخوردهای اجتماعی دارای روحیه‌ای ملایم و آرام و پر از انرژی‌های مثبت هستند.

دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته در خود باغستانی از دانایی و طراوت را جای داده است. پیوند و همنشینی آزمایشگاه ها، کلاس های درس، مرکز همایش ها، غذاخوری و در هم تنیدگی فضای سبز و سازه های دانشگاهی؛ تحصیل، آموزش و پژوهش و کار در دانشگاه را لطافتی خاص بخشیده است.

این زیبایی و سرسبزی حاصل برنامه ریزی، تلاش ها و برنامه های مدیران دانشگاه و واحدهای مختلف از گذشته تا به امروز است. از جمله امورعمومی  و فضای سبز و سایر واحدها و افرادی که در این مسیر قدمی برداشته اند و باغستان امروز حاصلزحمات همگان است.. کارکنانی که اگر یکی دو روز احوالی از گل ها و گیاهان نپرسند آثار پژمردگی و رنجش را در برگ برگ شان می توان دید. آنها دائما به گل ها می رسند. به قول حسین کاکوئی نژاد مدیر امور عمومی که اتاقش هم از گل و گلدان پر است آنها با گلها زندگی می کنند. به تعبیر حسین معین الدینی، گلها و بوته ها مثل فرزندانش هستند و آنگونه که اصغر صابر ماهانی کارشناس مسئول فضای سبز می گوید: گل ها نبض زندگی و شادابی اند.

مالک معین الدینی، امیرمهدی حسین شاهی، حسین عرب زاده، جواد بابایی، علی قاسمی، محمد شاکری و روح اله توسنگ هم در واحد فضای سبز کار می کنند و با گلها انس و الفت دارند.

سفر قلمه ها و بوته ها از گلخانه شروع می شود و از اینجا راهی جای جای دانشگاه می شوند. حسین معین الدینی مسئول گلخانه دانشگاه است و حواسش هست که گلها آسیب نبینند، پای کسی روی بوته ها نیاید. از گلها که حرف می زند لبخند روی لبش می نشیند و می گوید: وقتی قلمه ها و بوته ها را از داخل گلخانه بیرون می بریم و در جاهای مختلف می کاریم، احساس خیلی خوبی پیدا می کنم. گلها که قد می کشند و گل می دهند خستگی از تن همه ما بیرون می رود. داخل حیاطِ سراهای دانشجویی و اطراف خوابگاه ها گل و درخت کاشتیم تا دانشجویان از حضور در سرای دانشجویی لذت ببرند.

صحبت معین الدینی که به اینجا رسید کاکوئی ادامه داد: "مگه میشه کسی از دیدن گل و گیاه احساس نشاط نکنه، اصلا کار با گل و دیدن طبیعت، امید را در دل انسان زنده می کند."

با کاکوئی و معین الدینی رفتیم داخل گلخانه دانشگاه که در ضلع شمال شرقی قرار دارد و کنار آن هم مزرعه تحقیقاتی دانشگاه با انواع گیاهان خودنمایی می کند.

جای جای گلخانه از قلمه و بوته ها پر است: نرگس، رزماری، رز، انجیر، زرشک تزئینی، آبشار طلایی، شاهپسند، مورد، زیتون، پیچ امین الدوله، نسترن، شمعدانی، میخک، ابریشم، یاس، بید، گل محمدی،انار، انگور و....

گلخانه داخل بلوک اداری را هم دیدیم. جایی که ساختمان اداری را صفا داده است و ارباب رجوع و کارکنان با دیدن گلهایش، انرژی مضاعفی برای کار و فعالیت می گیرند.

استادان و کارکنان و دانشجویان  صبح ها در میدان پژوهش از سرویس پیاده می شوند و با گذر از باغستان ورودی دانشگاه راهی اتاق ها، کلاس ها و آزمایشگاه ها می شوند عصر هم که دانشگاه تعطیل می شود معمولا انگشت خروج را در بلوک اداری ثبت می کنند و با گذر از میان گلخانه راهی خانه می شوند.

محسن نمازی زادگان از یاوران علمی دانشگاه فضای سبز و طراحی محیط دانشگاه را عالی توصیف می کند که در روحیه کارکنان تاثیر مثبت دارد.  مرتضی میرزایی از زیبایی های پاییز در دانشگاه اینچنین می گوید: تنوع رنگ های پاییزی جلوه های زیبایی خلق می کند که بسیار دیدنی است. خانم مریم سلاجقه نیز فضای دانشگاه را مصفا دانست و پیشنهاد می کند اصلاح شیوه آبیاری و کشت درختان متناسب با اقلیم منطقه که نیاز به آب کم داشته باشند افزایش یابد.

خانم دکتر آمنه میان آبادی، که در اتاقش عکس هایی از محوطه دانشگاه های فردوسی مشهد و تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناروی پیشرفته نصب کرده، معتقد است اینجا بسیار زیبا و قشنگ است اما با مکثی کوتاه می افزاید: دانشگاه فردوسی که در آن درس خواندم قشنگ تر است.  عضو هیات علمی گروه اکولوژی، تلفیق محوطه دانشگاه با طبیعت اطراف، کوه جوپار و باغ شاهزاده ماهان را از ویژگی های منحصر به فردی دانست که عکاسی از دانشگاه را به اولویت هایش تبدیل کرده است. ویژگی که در دانشگاه های دیگر وجود ندارد. وی پیشنهاد می دهد طرح فضای سبز دانشکده مهندسی عمران و نقشه برداری نیز تکمیل شود.

به سراغ دانشجوها رفتیم. جواد هاشم زاده اهل شیراز و دانشجوی کارشناسی ارشد الکترونیک قدرت می گوید: طراوت محیط دانشگاه، انرژی بیشتری برای درس خواندن و پژوهش به ما می دهد. عباس دهنوی دانشجوی کارشناسی ارشد عمران و اهل جیرفت به نکته جالبی اشاره می کند و می گوید: عکس های دانشگاه و فضای زیبای آن باعث شد دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته را در اولویت های ابتدایی انتخاب رشته ام بگذارم.

حمیرا ولی پور دانشجوی ارشد شیمی دارویی دانشگاه با بیان اینکه اینجا واقعا قشنگه گفت:عکس می گیرم و برای بقیه می فرستم. او آرزو می کند گلهای رز بیشتر شوند تا عکس های قشنگ تری بگیرد. خانم دکتر بهناز عبدالهی هم فضای سبز را از دلخوشی های کاری اش می داند. او هم بر افزودن سهم گلها در فضای سبز تاکید می کند. البته طبق برنامه واحد فضای سبز، قلمه های جدید، تا پیش از بهار کشت می شوند تا بهاری با گلهای رنگارنگ را تجربه کنیم.

به محوطه دانشگاه می رویم. تعدادی از دانشجویان و استادان به سمت کلاس، عده ای به سمت کتابخانه و آزمایشگاه در حرکت هستند. چند نفری هم روی نیمکت ها نشسته و به درختان و آسمان چشم دوخته اند.

پاییز است و طبیعت جلوه های زیبایی از رنگ به نمایش گذاشته و چشم نوازری درختان را دوچندان کرده است. باد در میان بیدها می وزد. دیده ها از آن سوی پنجره ها، چشم انداز پاییزی باغستان دانشگاه را نظاره می کنند: همنشینی ابرها، کاج ها، سروها، بیدها، چنارها، گلهای رنگارنگ  و اهتزاز پرچم کشور عزیزمان ایران، پرچم دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، پارک علم و فناوری و پژوهشگاه علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی در کنار هم حس غرور  و افتخار را تداعی می کند. خورشید نور می پراکند و حرکت و پویا و زندگی در دانشگاه ادامه دارد....

 

 

 

 


٠٨:٥٦ - يکشنبه ١٥ آبان ١٤٠١    /    عدد : ٣٤٦٣    /    تعداد نمایش : ١٢٢٤


برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج