به گزارش روابط عمومی دانشگاه سمینار علمی با عنوان ذخیرهسازی انرژی و ذخیرهسازهای توزیعشده با حضور دکتر بخشایی استاد تمام بخش برق و الکترونیک دانشگاه کویینز کانادا در مرکز همایشهای دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته برگزار شد
در این سمینار دکتر بخشایی استاد تمام، بخش برق و الکترونیک دانشگاه کویینز کانادا، پیرامون مباحث نیاز به سیستمهای ذخیرهساز انرژی، فناوری باطریها، فناوری فوق خازنها، خودروهای برقی، مزایای سیستم اتصال خودرو به شبکه، چالشهای سیستم اتصال خودرو به شبکه ایراد سخنرانی نمود.
دکتر بخشایی در سخنانش با اشاره به اینکه بهکارگیری انرژیهای تجدید پذیر همچون باد و خورشید و ذات متغیر آنها نیاز به ذخیرهسازی این انرژیها را برای بهبود کیفیت و قابلیت اتکا به انرژی آنها را افزایش داده عنوان کرد: باطریها ازجمله متداولترین نوع ذخیرهسازهای انرژی میباشند و در ادامه گفت: انواع باطریهایی که در حال حاضر محققین بر روی آنها کار میکنند عبارتاند از: Lead-acid (Pb-acid)، Nickel-metal hydride (Ni-MH)، Lithium-ion (Li-ion)
وی عدم نیاز به تعمیر, اقتصادی بودن تکنولوژیهای معمول آنها, پتانسیل بهبود عملکرد باطریها را ازجمله مزایای آنها برشمرد. و همچنین عدم امکان دشارژ کامل (بدون تأثیر بر عمر آنها), تأثیر دما بر کارکرد بهینه آنها و عمر کاری محدود باطریها را ازجمله عیوب آنها دانست. و همچنین مقایسه تکنولوژیهای مختلف باطریها و کاربردهای آنها را نیز مطرح کرد.
استاد بخش برق و الکترونیک دانشگاه کویینز کانادا: درمعرفی دیگر ذخیرهسازهای انرژی اظهار داشت: فوق خازنها ازجمله ذخیرهسازهای انرژی هستند که دانسیته توان بالا نسبت به باطریها از مهمترین مزایای این عناصر ذخیرهساز انرژی میباشند.
دکتر بخشایی افزود: کاربرد این ذخیرهسازهای انرژی در منترل ماشینهای الکتریکی, پروژههای نظامی، کاربردهای پزشکی، دستگاههایی که نیاز به توان بالایی دارند مثل سیستم کنترل از راه دور، تجهیزات پزشکی و سیستمهای هشدار امنیت هست.
گفتنی است کاربرد باطریها و فوق خازنها در خودروهای برقی و نحوه بهکارگیری آنها ازجمله مطالب دیگر ارائهشده توسط دکتر بخشایی در این سمینار علمی بود.
