چاپ        ارسال به دوست

توسط محققین دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان؛

در راستای کاهش بروز پدیده ریزگردها در استان های کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان طرح تحقیقاتی با عنوان"تعیین نیاز آبی تالاب هامون- جازموریان با منشأ گرد و غبار" انجام شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه روز گذشته در نشستی با حضور جمعی از کارشناسان سازمان حفاظت و محیط زیست استان کرمان گزارش نهایی پروژه تعیین نیاز آبی تالاب هامون-جازموریان با منشأ گرد و غبار توسط محققیق دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی کرمان ارائه گردید.

به گفته دکتر موسوی راد عضو هیات علمی دانشگاه و هماهنگ کننده طرح، به دنبال خشکسالی هایی اخیر وگرم شدن زمین و تغییر اقلیم پدیده ریز گردها در بسیاری از نقاط کشور از جمله استان های کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان مشاهده شده است. و مشکلات عدیده ای را برای ساکنین منطقه بوجود آورده است.

وی با اشاره به نتایج کارگروه های تخصصی در رابطه با احیاء تالاب هامون- جازموریان و اینکه این مهم راهکاری مناسب برای جلوگیری ا زبروز این پدیده است. عنوان کرد: محققین دانشگاه بنا به سفارش سازمان محیط زیست استان کرمان اقدام به انجام پروژه تحقیقاتی دراین زمینه نمودند.

همچنین  عنوان کرد: در نشست روز گذشته که با حضور جمعی ازکارشناسان سازمان محیط زیست در دانشگاه برگزار شد؛ روند اجرای پروژه و نحوه انجام کار توسط تیم تحقیقاتی دانشگاه به همراه گزارش تصویری به صورت فیلم کوتاه از بازدید میدانی حوضه تالاب ارائه گردید.

در ادامه جلسه شرح خدمات انجام شده در راستای تعیین نیاز آبی تالاب توسط دکتر محمد صادق غضنفری یکی از محققین این طرح و عضو هیات علمی دانشگاه تشریح شد.

در انتهای نشست نیز پیرامون مباحث::  شناسایی دوره های خشکسالی و پرآبی با استفاده از عکس های هوایی و ماهواره ای،رروند تغییرات سطح آب و گیاهی تالاب جازموریان در گذر زمان، پهنه بندی منابع عمده تمرکز ذرات گرد و غبار در محدوده تالاب، هدف گذاری محاسبه نیاز آبی متناسب با شاخص های منتخب،  تعیین حد بهینه مورد نیاز برای تعیین نیازهای کمی و کیفی شاخص ها در سناریوهای مختلف،   تنظیم برنامه پایش تالاب بحث و تبادل نظر صورت پذیرفت.

 


١٠:٠٥ - چهارشنبه ١٩ تير ١٣٩٨    /    عدد : ١٥٥٢    /    تعداد نمایش : ١٣٩٦


برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج