چاپ        ارسال به دوست

رئیس دانشگاه: ایران جزو كشورهاي برتر نانوتکنولوژی است

به گزارش روابط عمومی دانشگاه  تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته دکتر محمد‌جواد آروین در مراسم افتتاحیه سومیـن همایـش ملـی و کارگاه‌های تخصصـی علـوم و فنـاوری نانـو اظهار داشت: همه تحلیل‌گران معتقدند سه حوزه بیوتکنولوژی، نانوتکنولوژی و آی‌تی آینده جهان را متحول خواهند کرد.

وی عنوان کرد: در تمام حوزه‌های مهندسی، پزشکی، دندانپزشکی،  دامپزشکی، زیست شناسی، فیزیک، شیمی، فناوری‌ها، محیط زیست، پروژه‌های ساختمانی و حتی در حوزه‌های کشاورزی می‌توان ردپای از نانو فناوری را مشاهده کرد و به معنای واقعی انقلابی را ایجاد کرده است.

دکتر آروین تصریح کرد: نانو تکنولوژی دانش میان رشته‌‌ای است و موجب شده که تمام رشته‌ها را درگیر کند و وضعیت ایران در این رشته وضعیت خوبی باشد. وی گفت: آمارها نشان می‌دهد ایران جزو 30 کشور برتر این فناوری قوی است و در سال ۲۰۱۵ بیش از ۶ هزار مقاله از ایران ارائه شده و از نظر تولید مقاله جزو هفت کشور برتر دنیا هستیم.

دکتر آروین با اشاره به کمک علم نانو در کشاورزی گفت: فناوری نانو در تولید و اصلاح گیاهان، تولید سموم و کود، حفظ محیط زیست، تشخیص آلودگی‌ها قبل از آنکه علائم آن قابل مشاهده باشد، رفع مشکل بحران آب و ساخت ماشین‌آلات کشاورزی و قطعات آنها و بالا بردن راندمان، سهم به سزایی را ایفا می‌کند.

وی ادامه داد: علم و فناوری نانو، مطالعه کاربردهای مواد در مقیاس نانو است که می‌تواند همراه با سایر علوم مانند شیمی، بیولوژی، فیزیک، مواد و مهندسی استفاده شود به عبارتی این علم توانایی دیدن و کنترل اتم‌ها و مولکول‌ها را شامل می‌شود و از آنجایی که هر آنچه در این کره خاکی است از اتم ساخته شده منجر به نفوذ این علم در تمامی گرایش‌های علمی و فناوری‌های نوین شده است که با سرعت هرچه تمام تر درحال توسعه می‌باشند.

رئیس سومیـن همایـش ملـی و کارگاه‌های تخصصـی علـوم و فنـاوری نانـو افزود: شکل‌گیری اقتصاد دانش‌ بنیان ارتباط تنگاتنگی با توسعه فناوری‌های نوین و بهره‌‌برداری از یافته‌‌های مرز دانش و فناوری دارد.

وی ادامه داد: انجمن علوم و فناوری‌های نانو ایران و دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته با هدف ایجاد فضای تعامل و هم‌اندیشی میان پژوهشگران و اندیشمندان حوزه‌های مختلف علوم و فناوری نانو و ارائه دستاوردهای نوین پژوهشی و فناوری نانو، نقد و بررسی وضعیت فعلی کاربرد نانوفناوری در حوزه‌های مختلف اقدام به برگزاری سومین همایش ملی و کارگاه های تخصصی علوم و فناوری نانو کرده‌اند.

دکتر آروین گفت: همچنین در کنار ارائه آخرین یافته‌های نوین پژوهشی و دستاوردهای متخصصان و محققان این حوزه با مشارکت بخش خصوصی، نمایشگاه جانبی و کارگاه‌های تخصصی در زمینه علوم و فناوری نانو برپاشده است.

در ادامه دکتر داریوش افضلی با بیان اینکه استان توانمند، متمدن و پهناور کرمان برای رسیدن به اقتصادی پایدار و پویا در مقابل تهدیدها و بهره‌مندی از فرصت‌ها نیازمند گسترش دانش است، اظهار داشت: تحقق گسترش دانش در تمام زمینه‌های صنعتی، معدنی و کشاورزی باید صورت گیرد که این موارد پایه‌های اصلی اقتصاد آن را تشکیل می‌دهند.

وی افزود: بر این اساس یکی از رسالت‌های پژوهشگران این استان، گسترس علوم نوین از جمله علوم و فناوری‌های نانو در زمینه‌های مختلف به ‌منظور توسعه اقتصاد دانش بنیان است.

دبیر علمی سومین همایش ملی و کارگاه‌های تخصصی با اشاره به محورهای این همایش گفت: موضوعاتی همچون نانوشیمـی، نانوفیـزیک و فوتونیک، نانو مواد و کامپوزیت، نانو زیست‌فنـاوری، نانو پزشکی، نانو محاسـبات، نانو مکانیک و نانوالکترونیک از محورهای این همایش دو روزه هستند.

دکترافضلی ادامه داد: چالش‌های پیشروی اقتصاد استان کرمان شامل مواردی همچون خشکسالی، حفظ محیط زیست، کاهش غنای ذخایر معدنی، بهداشت و سلامت جامعه، انرژی‌های تجدیدپذیر و ارزش افزوده مواد خام است و در این راستا یکی از اهداف همایش ملی علوم و فناوری‌های نانو گردآوری پژوهشگران و صنعتگران حوزه نانو از سراسر کشور با هدف تبادل‌نظر با محققان، فعالان و مدیران صنایع استان است.

دبیر علمی سومین همایش ملی و کارگاه‌های تخصصی ادامه داد: پس از انجام فرآیند داوری، 25 مقاله برای ارائه شفاهی و 125 مقاله برای ارائه به‌ صورت پوستر در هفت زیر گروه پذیرفته شدند.

دکترافضلی خاطرنشان کرد: در این همایش 11 گارگاه شامل 10 کارگاه تخصصی در زمینه‌های مختلف علوم و فناوری‌های نانو و یک کارگاه عمومی در حال برگزاری است.

وی تصریح کرد: علاوه بر این در راستای گسترش ارتباط و تعامل بین پژوهشگران، صنایع و شرکت‌های مختلف و فعال در زمینه نانو، چند غرفه نمایشگاهی نیز ایجاد شده است.

دبیر علمی سومین همایش ملی و کارگاه‌های تخصصی با اشاره به اهداف همایش گفت: هدف از برگزاری کارگاه‌های تخصصی و عمومی و همچنین نمایشگاه‌ها رد و بدل آخرین یافته‌های علمی بین محققان، صاحبان و فعالان صنایع و گسترش علم نانو در بین پژوهشگران و صنایع است.


   

 


٠٩:٥٣ - پنج شنبه ٢ شهريور ١٣٩٦    /    عدد : ٦٩    /    تعداد نمایش : ١٩٦٠


برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج