چاپ        ارسال به دوست

رئیس پارک علم و فناوری استان در گفتگوی ویژه خبری شبکه استان:

ساختار سنتی بانکها پاسخگوی نیازهای مالی شرکتهای دانش بنیان در استان نیست

به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری استان کرمان دکتر مسعود ترکزاده ماهانی اظهار داشت:ایران امروز جزو ۱۵ کشور برتر دنیا در حوزه تولید علم است و ۲درصد علم دنیا را تولید می کند و علی القاعده باید ۷درصد اقتصاد دنیا را در اختیار داشته باشد که اینطور نیست و عدد ان بسیار پایین است و دلیل آن هم به دو مشکل اساسی برمی گردد یکی پایین بودن سیستم بهره وری و دومی محدود بودن حوزه حاکمیتی دانش در اقتصاد است که همه آنها باید مرتفع و اصلاح گردد.

ترکزاده ادامه داد:توجه به شرکتهایی که با چند متخصص اداره می شوند و با انگیزه ایجاد و تولید تکنولوژی فعالیت می کنند منجر به تولید تکنولوژی درون زا خواهد شد.

رئیس پارک علم و فناوری با اشاره به ظرفیتهای خدادادی کشور و استان اظهار داشت : خداوند پتانسیلها و ظرفیتهای بسیار خوبی را به کشور و استان ما هدیه داده است که مهمترین آنها نیروی متخصص و دانشمندی است که در اختیار داریم و اگر به طور خاص به انها نگاه و کمک کنیم مشکلات اقتصادی و معیشتی به حداقل ممکن خواهد رسید.

دکتر ترکزاده ضمن تکرار تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه اقتصاد مقاومتی به معنای محصور کردن کشور نیست افزودند: پایه و اساس اقتصاد مقاومتی اقتصاد دانش بنیان است و برای موفقیت آن نیازمند شناسایی یک اکوسیستم با اجزاء بسیار زیاد و نیازمندیهای متفاوت است که باید آشکار و در جهت تقویت آنها گام برداریم.

دکتر ترکزاده در پاسخ به سوال مجری برنامه مبنی بر نقش و وظایف مردم و مسولان در حمایت از اقتصاد دانش بنیان،اینگونه توضیح داد: اکوسیستم نوآوری و اقتصاد دانش بنیان یک زنجیره با حلقه های متعدد است که اگر به خوبی به هم وصل نشود نتیجه مطلوب حاصل نخواهد شد و مردم و مسولین در این زنجیره نقش اساسی را خواهند داشت که مسولین بعنوان حامی مادی و معنوی و مردم بعنوان پشتیبان مصرفی محصولات دانش بنیان نقش قدرتمندی در موفقیت آنها خواهند داشت.

رئیس پارک علم و فناوری بیان داشت:یک شرکت دانش بنیان برای ورود به بازار و تامین مالی دو راه دارد یکی منابع بخش خصوصی بعنوان فروش سهام و دیگری منابع دولتی خطر پذیر جهت سرمایه گذاری است که متاسفانه در کشور به دلیل ساختار سنتی بانکها و موسسات مالی این کار به سختی صورت می گیرد و پاسخگوی نیازهای مالی شرکتهای دانش بنیان نیست.

دکتر ترکزاده تاکید کرد تاکنون اکثر واحد های معرفی شده از طرف پارک علم و فناوری استان به سیستم بانکی موفق به جذب اعتبار نشده اند و از ورود به چرخه صنعت باز مانده اند.

رئیس پارک علم و فناوری استان راه حل چالش بانکی را اصلاح تفکر و سیستم بانکی دانست و توضیح داد:سیستم بانکداری ما تفکرش را نسبت به اقتصاد دانش بنیان عوض کند و تفکر حمایت از سرمایه های خطر پذیر در بانکداری و اداری استان تزریق شود.بانکها دانش افراد را بعنوان ضمانت بانکی بپذیرند متاسفانه بانکها همراه و همگام با سرمایه های دانش بنیان و پارک علم و فناوری استان نیستند و اکثر محصولات دانش بنیان در مسیر شرایط سخت و دست پاگیر سیستم بانکی دفن خواهند شد.

دکتر ترکزاده در پایان گفت: ما برای اینکه چالشهای نخبگان و فناوران را در مسیر تامین مالی به حداقل برسانیم، صندوق پژوهش و فناوری استان با ظرفیت ۵۱درصد بخش خصوصی و ۴۹ درصد ظرفیت بخش دولتی در سال ۹۴ را راه اندازی کردیم و توقع داریم صنعتگران و افراد خیر که تصمیم بر وقف پول یا ملک خود دارند به مدد و کمک این صندوق بیایند که در اینده ارزش افزوده بالایی خواهد داشت.

 


١١:٤٧ - يکشنبه ١٥ مهر ١٣٩٧    /    عدد : ٨٨٠    /    تعداد نمایش : ١٢٣٧


برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج