جلسه دفاع رساله سیدمهدی هاشمی دانشجوي دكتري رشته فيزيك اتمي و مولكولي با عنوان " توسعه آشکارسازی اشعه آلفا با استفاده از مجتمع تکثیرگر الکترونی" در مرکز همایش های دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه دکتر علي نگارستاني راهنمایی این رساله دکتری را برعهده داشت. بر پایه این گزارش در این رساله با استفاده از ساختار مجتمع تکثیرگر الکترونی روشی جدید برای آشکارسازی ذرات آلفا در آشکارسازهای گازی بر مبنای مد ستون نوری خود-فرونشان ارائه شده است.
به گفته دکتر سید مهدی هاشمی مجتمع تکثیرگر الکترونی زیر مجموعه آشکارسازهای گازی ریز الگو می باشد که در سال 2013 در مرکز سرن معرفی شده است. این ساختار شامل دو صفحه الکترود با حفرههای منظم و پایههای عایق جدا کننده می باشد. در مقایسه با ساختار های مشابه، جایگزینی پایههای عایق بهجای دیالکتریک در صفحه میانی الکترودها، باعث کاهش چشمگیر جریان نشتی و پایدار بودن میدان الکتریکی در فضای بین دو الکترود به عنوان ناحیه تقویت میگردد.
در روش پیشنهادی در یک ولتاژ معین ، حفره هایی که در معرض تشعشع پرتوهای آلفا قرار گرفته اند در حضور ترکیب های گازی جاذب پرتوهای UV وارد مد ستون نوری خود-فرونشان میشوند. بدنبال آن، در فضای میان حفرهها، ستون های نوری خود فرونشان ظاهر می شوند. از مهمترین ویژگیهای مد ستون نوری خود-فرونشان طبیعت غیر پیوسته گذر از مد تناسبی به این مد میباشد. موفقیت در اندازهگیری و مشاهده جهش جریان در نمودار تغییرات جریان بر حسب ولتاژ اعمالی به الکترودهای ساختار مذکور، از جمله دستاوردهای این تحقیق میباشد. برای انجام آزمایشها، سه هندسه متفاوت از مجتمع تکثیرگر الکترونی، دو نوع ساختار جم ضخیم و یک پیکربندی دوگانه از دو مجتمع تکثیرگر الکترونی استفاده شده است. در این روش اپتیکی، مکان ذرات فرودی با تفکیک مکانی وابسته به قطر حفره های ایجاد شده روی صفحات الکترودها، مشخص خواهد شد.
دكتر سيّدجليلالدّين فاطمی ، دكتر عبّاس حسيني رنجبر و دكتر محمّدرضا رضايي رايني داوری جلسه دفاع از رساله دکتری را عهده دار بودند.
این جلسه عصر یکشنبه 27 آبان د رسالن 16 مرکز همایش های دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان برگزار شد.
